Att försvara djurens rättigheter och stå upp för alla individuella liv är inte något extremt. Att bekämpa alla former av speciesism, rasism, och förtryck. Det är något som är fullkomligt logiskt och självklart. Hur en person ens kan se veganism som något extremt är för mig obegripligt. Det är ett fullständigt naturligt steg att göra det man kan för att en annan levande varelse inte ska komma till skada. Veganism är det enda riktigt logiska steget att ta.

Det som är extremt och onaturligt är den norm vi har  i vårt samhälle. Ett samhälle där medborgarna tycker det är ok att andra individer mördas, blir bestulna, får sina familjer splittrade. Hur kan vi människor stötta ett systematiskt avrättande av djur. Att vi tar deras mjölk, fråntar dem sina barn och flår dem på skinnet. När dom sedan gjort sitt är det slakthuset som väntar. Det är så absurt och obegripligt och minst sagt upprörande. Vad kan motivera denna grymhet i världen? Vi behöver inte äta djur. Vi behöver inte dricka mjölk mer än den som kommer från vår egen mor. Vi har inga rättigheter att bestämma över andra arter.

Att sedan alltsammans sker sedan med folks goda vilja och tro gör inte saken bättre. En tro att det är så livet ska vara. Det är dags att börja känna empati och medkänsla. Det är dags att vakna upp ur er indoktrinerade tillvaro och ta av er skygglapparna. Se världen. Upplev världen. Se varje liv.

Behandla andra individer som du själv vill bli behandlad.
Veganism är inte extremt.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This