En vegetarisk variant av den danska klassikern Smörrebröd. Förmodligen Danmarks nationalrätt. Det går att göra tusentals varianter av smörrebröd det här är en av dom. Helvegetariskt med lite sting. I dag serverade jag den tillsammans med en soppa, men det går lika bra att ha det som en förrätt, som tillbehör eller varför inte göra massor av olika smörrebröd och ha det som en egen lunch eller middag.

Smörrebröd

2 skivor danskt rågbröd
1 dl vispad sojagrädde
riven pepparrot
morot
tomat
paprika
gurka

Dela rågbrödet i 3 delar. Blanda i pepparrot i den vispade sojagrädden. Du tar så mycket pepparrot som du vill ha. Gillar du mer sting tar du mer pepparrot eller lite mindre om du vill ha en mildare variant. Bred  pepparrotsgrädden på bröden. Skala och strimla moroten. Lägg strimlorna på halva smörrebrödet. Skär tomat i tunna skivor och finstrimla paprikan. Lägg på brödet. Garnera med några skivor gurka.

Idag serverade jag dessa smörrebröd till Krämig morots- och sötpotatissoppa. Till efterrätt blev det Himmelsk Chokladmousse. Enkelt och gott.

Smörrebröd a la vego

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This