Enkel och god husmanskost som passar vilken dag som helst i veckan. I receptet använder jag mig av veganost från Astrid och Aporna. Du behöver inte ha osten med om du inte vill men det blir lite krämigare och lite godare.

Plättarna passar jätte bra tillsammans med lite äppelmos eller lingonsylt.

Smaskiga Potatisplättar

10 mjöliga potatisar
1 gul lök
1 dl riven Perfekt Pizza Ost (Astrid och Aporna)
Ströbröd
salt
peppar

olja (till stekning)

Skala och koka 10 potatisar tills dom är mjuka. När dom är klara slå av vattnet och låt svalna. Dom svalnar snabbare om du spolar kallvatten på dom.

Skala löken och dela i klyftor. Lägg sedan i en matberedare. Riv osten och lägg i matberedaren. Mixa en stund. Ha ner potatisen och mixa och kryddorna. Du kommer nu att ha en riktigt kladdig smet. Häll på 1 dl ströbröd och blanda ihop allt. Låt stå en stund. Om smeten fortfarande är för lös ha i mer ströbröd. Den färdiga smeten ska inte kladda för mycket och gå och forma biffar av, så gör inte smeten för lös.

TIPS! Du kan med fördel blöta händerna med jämna mellanrum när du formar biffarna så går det mycket lättare. Jag brukar doppa händerna i kallvatten efter varannan biff.

Stek dina Smaskiga Potatisplättar på medelvärme. Ha inte för varm panna då du vill att plattarna ska bli genomstekta och få fin färg.

Servera dina Smaskiga Potatisplättar tillsammans med äppelmos eller lingonsylt och en god sallad. På bilden är det lite blandad sallad, morot, körsbärstomater.

Smaskiga potatisplättar

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This