Detta är nog bland det godaste jag ätit sista tiden. Dessutom tycker jag att den är godare än en traditionell smörgåstårta och går så mycket fortare att göra. Skagencheesecaken blir godast när den fått ligga och dra i kylen några timmar.

Du behöver

Form med löstagbar kant (23-25 cm) Matberedare

Ingredienser

400 gr Kavring 100 gr margarin (Carlshamn eller ICAs mjölkfria) 3 st Oatly Påmackan (eller liknande alternativ) 150 gr neutral Tofu 2 krm Liquid Smoke 0,5-1 dl hackad dill (går bra med fryst) 1 rödlök 1 halv citron (juice och skal) 2 burkar tångkaviar Vegiar på tub Några dillkvistar till garnering. Gurka Körsbärstomater

Tillagning

Smält margarin i en kastrull. Mixa kavringen i matberedaren så att det blir små smulor av allt. Häll i margarinet. Mixa samman allt. Tryck sedan ut kavringsblandningen i botten på formen och ställ in i kylskåp. Finhacka rödlöken och smula tofun och lägg alltsammans i en bunke. Häll på två kryddmått med Liquid Smoke (det går bra med mer om du vill ha extra rökig smak). Riv citronen ner i bunken och pressa ur citronsaften. Häll i den hackade dillen, en burk tångkaviar och pressa ut 7-8 cm Vegiar. Blanda ingredienserna med en slev eller sked. Blanda ner innehållet från Påmackan burkarna. Blanda ordentligt. Ta fram formen från kylen. Bred ut skagenröran jämt över kavringen. Stoppa in i kylen igen och låt stå där några timmar. Garnera sedan skagencheesecaken med tångkaviar, dillkvistar, gurkskivor och halva körsbärstomater. Sen är det bara att njuta. Mums.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This