Här är en variant av Shepherds Pie. Den blev mycket godare än den traditionella kötträtten.

Färsröran
300 gr vegofärs från Anamma
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
ketchup
4 msk bjäst eller näringsjäst
örtsalt
vitpeppar
färsk basilika (går med torkad också)
färsk oregano (går med torkad också)
1 msk Worcestersås från Biona (som är vegansk)

Skala löken och vitlöken. Skär i småbitar och fräs i en stekpanna i lite olja (medelvärme). Efter någon minut har du i vegofärsen och steker 4 minuter. Häll på passerade tomater, worcestersås och ketchup. Krydda efter behag med saltet, vitpepparn och örterna.

Moset
5 mellanstora potatisar av mjölig sort (helst eko så klart)
2 sötpotatisar
1 morot
2 msk Carlshamns flytande margarin

Skala potatisarna och moroten. Dela dom i mindre bitar och koka i saltat vatten tills dom blir mjuka. Slå av vattnet när dom är klara. Tillsätt salt, vitpeppar och 2 msk Carlshamns flytande margarin. Vispa med elvisp tills det blir en bra moskonsistens.

Häll vegofärssåsen i botten på en ungsfast form och toppa med moset. Kör i ugnen i 15 minuter 225 graders värme. Du kan mot slutet om du vill sätta på grillvärmen på ugnen för att få lite mer yta på pajen.

Servera med en god sallad, t ex ruccola, tomater och någon smaskig vinägrett.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This