Denna rulltårta bakade min syster som efterrätt sist vi träffades. En riktigt god och lite krämig rulltårta som var allt annat än torr och självklart 100% vego. Den smakade så himla bra och passade verkligen med jordgubbar och vispad sojagrädde. En kanongod efterrätt var det. Tyvärr fick jag inte någon bild på själva efterrätten.

Rulltårta

3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g Carlshamns mjölkfria margarin
2 dl ekologisk matbas havre (eller annan havremjölk)
jordgubbssylt (eller någon annan sylt du gillar)

Värm upp margarinet och havremjölken i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke (vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker). Häll sedan i den uppvärmda mjölken och vispa. Ta en en djup plåt och lägg i bakplåtspapper. Häll sedan i smeten i formen.

Grädda 5 minuter i ugnen på 250 graders värme.

Sockra ett bakplåtspapper. Vänd upp kakan på pappret. Smeta på sylt och rulla i hop till en rulle.

Servera en skiva rulltårta med lite vispad sojagrädde och jordgubbar.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This