Rödbetsbiffar med sallad och kikärtsröra är en god och trevlig rätt.  Jag valde att lägga till pitabröd på tallriken för att ha något att doppa i kikärtsröran. Det går lika bra med morotsstavar, gurkstavar eller annat bröd. Använd fantasin. Gott och färgglatt blev det och här är receptet.

Rödbetsbiffar

1,5 dl inlagda rödbetor
2 tsk kapris
1 burk kidneybönor
pepparrot
kikärtsmjöl
ströbröd

Ner med allt i en matberedare och kör tills du får en jämn och fin deg som du kan forma till biffar. Stek på mellan värme så att dom inte blir brända.

Sallad

Blandade salladsblad
Körsbärstomater
Rödlök
Paprika

Skala och skär löken i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar. Stek löken och paprikan tills den mjuknat och fått färg. Toppa salladen med den steka löken och paprikan.

Kikärtsröra

1 burk kikärtor
0,5 burk Oatly Fraiche
Några droppar citron
Spiskummin
Salt
Mald chilipeppar

Lägg i kikärtorna, fraichen, citronsaften och kryddorna i en mixer. Mixa tills du får en jämn fin röra. Häll upp i en skål.

Rödbetsbiffar med sallad och kikärtsröra

Servera med rödbetsbiffarna med salladen och kikärtsröran. Jag kan rekommendera att du har bröd till också. Gärna tunt pitabröd som du kan bryta bitar i från och dippa i kikärtsröran. När jag lagade placerade jag ett pitabröd i botten av tallriken som man kunde bryta bitar av och dippa efter man ätit upp maten.

r_rbiffsallad2

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This