Här kommer en riktigt god rätt bestående av rödbetsbiffar med ananaskokosgryta serverade tillsammans med råris. Rätten passar som lunch, middag eller vid lite högtidligare tillställningar. En god rätt som är lätt att tycka om speciellt om man gillar kokos och ananas. Den sötsyrliga grytan passar perfekt med rödbetsbiffarna. Vill du ha en starkare gryta ökar du mängden sweetchilisås i grytan, eller varför inte hälla lite sweetchili direkt på tallriken.

Kokos & ananas gryta

1 burk kokosmjölk
2 nävar strimlad vitkål (gärna färsk)
2 äpplen
1 stor morot
1 burk krossad annans
salt
peppar
chilipeppar
sweetchilisås
rapsolja (till stekningen)

Skala och tärna äpplena. Fin strimla vitkålen. Fräs äpplena och vitkålen tillsammans i en stekpanna med lite rapsolja. När vitkålen och äpplena fått lite färg, riv en morot och lägg i stekpannan. Häll på kokosmjölken och den krossade ananasen. Krydda med salt, peppar, chilipeppar och sweetchilisås. Låt puttra en stund så att smakerna blandas.

Rödbetsbiffar

12 skivor inlagda rödbetor
1 burk kidneybönor
0,5 gul lök
2 tsk kapris
5 msk kikärtsmjöl
ströbröd
salt
peppar
Olja (till stekning)

Lägg ner rödbetorna, kidneybönorna, löken, kaprisen och kikärtsmjölet i en matberedare. Mixa tills du får en slät smet. Salta och peppra. Fyll på med ströbröd tills du får en fastare deg som du kan kan forma till biffar. Tänk på att hälla på ströbröd och mixa i omgångar. Ströbrödet sväller så du måste låta den vila några minuter för att se hur fast den blir. Är den för lös efter 3-4 minuter slå på mer ströbröd och blanda. När biffsmeten är så pass kompakt att du kan forma biffar är den klar. Stek biffarna i lite olja i en panna. Uppskattningsvis behövs dom stekas ca 4-5 minuter på varje sida på medelvärme.

Rödbetsbiffar med ananaskokosgryta

Servera Rödbetsbiffar med ananaskokosgryta och råris. Riktigt gott. Vill du lätta upp det hela kan du lägga till lite sallad, bladspenat eller varför inte en tomat.

Rödbetsbiffar med ananaskokosgryta

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This