Fräsch och härlig potatis- och purjolöksoppa. Enkelt att göra. God att äta.

Potatis- och purjolökssoppa
4 port

1 purjolök
13-14 potatisar (ca 1 kg)
1 msk oregano
1 msk timjan
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
14 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
En nypa salt, peppar
Några nypor solroskärnor och pumpakärnor

Skala och skiva potatisen, fräs lätt i stekpanna med oregano och timjan i vegetabiliskt margarin eller olja. Hacka och tillsätt lök, vitlök och purjolök och fräs lätt några minuter till. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan i mixer, matberedare eller handmixer. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rostade solroskärnor och pumpakärnor. Servera med bröd eller brödkrutonger.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This