En relativt snabblagad rätt som ger smaklökarna en riktig njutning.

Ingredienser

Till biffarna:
1 näve pinjenötter
1 näve färsk basilika
2 vitlöksklyftor
olivolja
ca 200-250 g okokt penne pasta
0,5 dl ströbröd

salt
vitpeppar

Till tomatsåsen:
1 gul lök
250 g körsbärstomater
1/2 paprika
1 burk med passerade tomater
6 msk balsamvinäger
koriander
salvia
basilika
salt
peppar
olivolja

Tillagning

Biffarna
Koka pastan. Mixa basilika, pinjenötter, vitlöken, salt och vitpeppar och lite olivolja till en jämn smet i en matberedare. Häll bort vattnet från pastan och lägg sedan i pastan i matberedaren. Mixa alltsammans. Häll på ströbröd och mixa lite till. Låt stå några minuter. Om smeten känns för torr slå på lite vatten och rör om. Det ska gå att forma biffar som inte faller i sär.
Forma biffar och stek sedan biffarna i lite olivolja så att de får fin färg och en knaprig yta.

Tomatsåsen
Skala och hacka löken. Stek löken i lite olivolja på mellan värme så att den börjar mjukna och få en aning färg. Skär paprikan i tunna skivor och hacka den. Dela varje körsbärstomat i fyra delar och låt sedan tomaterna och paprikan stekas med löken ett tag. Häll på vinägern, örterna och kryddorna. Fräs på det hela någon minut. Häll på passerade tomater. Låt puttra på svag värme en stund.

Servering

Servera biffarna och tomatsåsen tillsammans med råris och tunt skivad morot, gurka och paprika. Njut av maten!

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This