En god pastagratäng som passar såväl vuxna som barn. Smakar riktigt bra och kräver inte så mycket av dig i köket. Servera den som lunch eller middag. Passar med en god sallad till eller en bit nybakat bröd.

Pastagratäng

1 röd lök
3 klyftor vitlök
1,5 dl röda linser
1 dl vitt vin
1 burk passerade tomater
10 körsbärstomater
salt
vitpeppar
malen chilipeppar
oregano
timjan
olivolja
Vatten
Spagetti eller annan valfri pasta.

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i en stekpanna med lite olivolja. När löken börjar kännas klar och få färg slå i linserna och låt fräsa med en stund. Häll på vinet och låt koka lite snabbt så att alkoholen försvinner. Krydda. Häll på de passerade tomaterna. Lägg i körsbärstomaterna. Slå på lite 2-3 dl vatten. Låt puttra i pannan i 45-60 minuter på svag värme. Kontrollera med jämna mellanrum att det inte blir för torrt och fastnar i kastrullen. Blir det för torrt slå på mera vatten. Smaka av. Om det behövs mer krydda så kryddar du på lite mer. När den är klar så är det en fördel om den inte är för fast utan lite vattnig då pastan kommer att suga åt sig vätska.

Ta din pasta. Förslagsvis spagetti. Bryt ner i mindre bitar 1-3 cm. Blanda ner pastan i såsen. Ha inte för lite pasta i din pastagratäng då pastan ska suga åt sig en stor del av vätskan och bli lite kompakt. Tag sen ugnsfastform. Häll upp din pasta blandning. Stoppa in den i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.

Vill du lyxa till det hela smakmässigt kan du slå på lite Alpro sojagrädde (matlagning) ovan på allt innan den åker in i ugen.

Servera med en god och härlig sallad.

Pastagratäng

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This