VEGOLIV är en blogg som riktar sig till dig som är vegan, för dig som funderar på att bli vegan och för dig som undrar varför folk kan välja en vegansk livsstil.

Tanken är att webbsajten ska vara en resurs som samlar fakta, tankar och liknande. Inspiration och motivation, men även personliga tankar och reflektioner. Vi vill visa hur god mat man kan laga, hur lätt det är att vara vegan och alla andra aspekter av veganism som bidrar till att världen blir en bättre plats för oss alla att leva på.

Jag som skriver här är Stefan Lindgren. Vill du också vara med och bidra med texter och bilder så är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

De produkter vi tipsar om är produkter jag själv gillar och använder. Skulle jag få någon produkt för att testa kommer det jag skriver om produkten vara mina egna tankar och upplevelser utan att jag kommer att påverkas. Jag vill bara hjälpa till så att du hittar bra och goda produkter.

Varför?

Jag hade fel. Jag har varit köttätare i 40 års tid. Ätit kött i stora mängder och lagat de godaste kötträtterna man kan tänka sig. Med tiden har jag känt att något inte står rätt till så jag beslutade mig för att ärligt ta bort skygglapparna och öppna sinnena för en stund och tänka logiskt och förnuftigt och försöka förstå varför jag känt att något varit fel. Öppna mig för annan information. Jag lovade mig själv att inte låta mig förblindas av traditioner, vana, smakerna eller att det kändes tryggt och bekvämt att låta allt vara som det varit. Det tog inte lång stund att inse att jag inte har någon rätt att förtrycka, döda eller utnyttja andra arter bara för mina egna egoistiska ändamål. När jag för en kort stund gjorde mig själv mottaglig var det ett snabbt och enkelt beslut som jag inte ångrar för en sekund. Det var ett eget aktivt beslut. Jag kan ärligt erkänna att jag hade fel tidigare. Att utnyttja djur är helt fel väg att gå. Det är inte rätt att döda och förtrycka andra arter.

På en enda dag ändrade jag min livsstil. Det kan vara ett av de bästa besluten jag någonsin fattat. Numera är jag vegan sen 6 år tillbaka och djurrättsaktivist. Något jag trivs med. Kan inte ens tänka mig ett liv igen där jag äter något från djuren. Har aldrig ätit så mycket god mat som nu och mått så bra, och jag kan också äta allt med gott samvete. Livet har blivit roligt igen. Jag kan verkligen rekommendera att du tar dig en funderare och tänker över vad det egentligen innebär för dig själv och för djuren om du äter animaliskt. Var ärlig mot dig själv och andra.

Mitt främsta skäl till att inte äta animaliska produkter är självklart för att jag anser att vi människor inte har rätt att utnyttja och döda andra arter, något som är helt och hållet onödigt och bara orsakar enorma lidanden. Våra kroppar är 100% anpassade för att äta växtbaserad föda. Som om inte det räckte så får man hälsoaspekten och miljöaspekten på köpet. Jag hoppas att denna sida kan leda till att du också väljer att bli 100% vego (ifall du inte är det redan).

Vad vill jag?

Med den här webbplatsen vill jag ge dig min syn på veganism, djurens rättigheter och lika värde, dela med mig av glädje, tips och råd, visa på goda recept du kan laga, att djur lider m m. För det handlar i första hand om djuren. Jag kommer aldrig att påtvinga någon min livsstil utan valet är helt och hållet ditt (även om jag hoppas och tror att du med logik och sunt förnuft ska komma in på samma väg som mig och många andra). Jag dömer inte heller någon person, du har rätt att tycka och tänka precis som du vill även om jag inte kan hålla med dig på alla punkter. Alla har sina egna värderingar i livet. Men använd dig inte av djuren för att det är något du är van att göra. Prova att byta plats på dig och djuren i tanken och se det från den andra sidan. Först därefter kan du ta ett ärligt och seriöst beslut hur du vill äta.

Jag bor i Uppsala. Till vardags jobbar jag som webbutvecklare, fotograf och designer. Jag älskar allt som är kreativt så som matlagning, skriva, fotografera, filma, skriva manus, rita & teckna, programmera samt skapa musik. Framför allt ger jag min tid åt att sprida veganism och försvara och hjälpa djur och andra veganer/djurrättsaktivister.

 

FOREVER VEGAN

Stefan Lindgren

Stefan Lindgren

Bloggare

Jag bor i Uppsala. Till vardags jobbar jag som webbutvecklare, fotograf och designer. Jag driver mitt egna bolag Röd Varg.

Jag älskar allt som är kreativt så som matlagning, skriva, fotografera, filma, skriva manus, rita & teckna, programmera samt skapa musik. Framför allt ger jag min tid åt att sprida veganism och försvara och hjälpa djur och andra veganer/djurrättsaktivister.

Pin It on Pinterest

Share This