Enkel och god vardagsmat. Går snabbt att laga och smakar riktigt bra. Spagetti med vegofärssås är så enkel och snabblagad att det lätt blir en återkommande rätt när man har lite tidsbrist. Du kan med fördel bjuda en köttätare på detta som knappt skulle märka att det är en helt vegansk rätt.

Ingredienser

200 g Hälsans Kök Veganfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 burkar passerade tomater
ketchup
salt
vitpeppar
oregano
basilika (gärna färsk)
Olja (gärna olivolja)
Näringsjäst med B12 (valfritt)

Spagetti eller annan valfri pasta.

Tillagning

Skala och finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Stek all lök i en kastrull på medelvärme. Häll i veganfärsen och stek med en kort stund.  Häll i burkarna med passerade tomater och rör om. Krydda med salt, vitpeppar, oregano och basilika. Strö över lite näringsjäst. Häll i en skvätt ketchup. Riv en morot fint och ha i kastrullen. Rör om. Låt puttra en stund på spisen på låg/mellan värme.

Koka pastan samtidigt som du gör såsen.

Servering

Servera med spagetti. Garnera med basilikablad. På bilden har jag en liten skvätt Carlshamns flytande margarin på toppen för att det ger en god smak.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This