Svamp är så himla gott och passar extra bra så här på hösten.

Ingredienser

Linsbiffar
2 mjöliga potatisar
1 palsternacka
1 morot
1 burk färdiga linser (eller koka själv motsvarande mängd)
gul lök
svamp
ströbröd

Olja eller margarin (till stekningen)

Svampsås
Portabellop
Trattkantareller
Gul lök

Amaranthmjöl (går bra med kikärtsmjöl eller vetemjöl också)
Olja eller margarin (till stekningen)
Salt
Vitpeppar
Oatly iMat havregrädde
Svartvinbärsgelé

Tillagning

Skala löken och finhacka den. Lägg den i stekpanna med olja eller margin. Stek på mellanvärme. Hacka upp svampen och lägg i med löken. Salta och vitpeppra. Stek tills det är klart. Ta ur 40% av svampen och löken och lägg i biffsmeten.
Strö mjöl över löken och svampen som är kvar i stekpannan. Rör runt. Slå sen på havregrädden och låt puttra på svag/mellanvärme. Lägg i en matsked svartvinbärsgelé. Rör om och låt gelén smälta ner i såsen.

Skala potatis, morot och palsternacka. Hacka upp dem och lägg i en kastrull med kokande vatten. Koka tills de blivit mjuka. Häll sen bort vattnet. Lägg potatisen, palsternackan och moroten i en bunke. Mosa ihop. Lägg i svampen och löken. Häll av linserna och ha i smeten. Mosa ihop. Strö över 0,5 – 1 dl ströbröd. Mosa ihop och låt dra några minuter.
Stek sen biffarna.

Servering

Servera med en god sallad och ris. Jag kokade vanligt matris som jag kryddade med lite gurkmeja för att få en skönare smak och finare färg.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This