En riktigt krämig och smakrik morots- och sötpotatissoppa. Tar inte lång stund att göra och mättar riktigt bra. På ungefär 15 minuter har du en riktigt god lunch eller middag som riktigt smälter i munnen. Servera gärna med lite bröd och god sallad till för att få lite tuggmotstånd.

Antal portioner: 2

Krämig morots- och sötpotatissoppa

2 morötter
2 sötpotatisar (mellanstora)
1 msk lantbuljong
salt
vitpeppar
gurkmeja
0,5 dl sojagrädde
0,75 dl vatten

Häll vattnet i en kastrull. Häll i buljongen. Koka upp. Skala och skär moroten i skivor och lägg ner i kastrullen. Skala sötpotatisen och skiva den i mindre bitar och sen ner i kastrullen med den också. Koka tills både moroten och potatisen är mjuk. Ta fram en stavmixer och mixa i kastrullen tills att du får en jämn och fin soppa. Akta så att det inte stänker varm soppa på dig för den är riktigt varm. Salta, peppra och på med gurkmejan. Häll i grädden i kastrullen. Vispa ner grädden och kryddorna. Låt puttra på svag värme någon minut till så att smakerna hinner sätta sig.

Garnera med lite strimlad morot och en klick pepparrotsgrädde eller liknande. Det är det jag använt mig av på bilden. Pepparrotsgrädde är enkelt att laga. Vispa lite sojagrädde (vispbar). Blanda den vispade grädden med riven pepparrot. Hur mycket pepparrot du vill använda beror på hur mycket smak du vill ha. Älskar du pepparrot som mig så tar du mycket annars tar du lite mindre. Du kan också använda något annat att garnera med. Jag kan tänka mig lite avokado, några körsbärstomater, en klick soyghurt eller vad du nu har hemma. Orkar du inte garnera går det givetvis lika bra det.

Idag serverade jag soppan med Smörrebröd á la vego och som efterrätt fick det bli Himmelsk chokladmousse.

Om morötter

Morot är en populär och nyttig rotfrukt. Morötter innehåller mängder av nyttiga saker bl a 0,6 g protein, 2,5 gr fibrer, 22 mcg folat, 0,43 mg järn, 22,1 mg kalcium, 0,3 mg zink, 8695 mcg betakaroten, 8 mg magnesium, 5 mg vitamin C.
100 gr morot är 36 kcal. Läs mer om morötter

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This