Nu har jag provat laga Jamie Olivers vegan burgare. Jag kände att jag bara var tvungen att testa detta recept efter att ha sett det cirkulera runt på nätet ett tag tillsammans med mängder av kommentarer om hur fantastiskt gott det var. Efter att ha provat kan jag bara hålla med. Detta var faktiskt riktigt gott. Bra smak och konsistens. Krämigt och gott. Mumsigt helt enkelt. Prova du också så får du se.

Här kommer en översättning av receptet. Vill du läsa originalversionen kan du göra det här: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/the-best-vegan-burger

Antal burgare: 4

Jamie Olivers veganburgare

1 burk (400 gr) kikärtor
1 burk (340 gr) majs
halv knippe färsk koriander
0,5 tsk paprika
0,5 tsk malen kumin
0,5 tsk malen koriander
zest från 1 citron
3 rågade msk vetemjöl
salt
rapsolja
salladsblad
2 stora mogna tomater
tomatketchup
4 hamburgerbröd (gärna fullkorn)

Häll i kikärtorna och majsen i en matberedare. Plocka korianderbladen. Lägg sedan hälften av dem i matberedaren tillsammans med alla stjälkarna. Tillsätt alla kryddorna, citronskalet, mjölet och en nypa salt. Kör på puls läge tills allt är blandat. Det ska inte bli en jämn smet utan det ska bara blandas. Du vill behålla lite textur på smeten.

På en mjölad yta lägger du sedan smeten och formar fyra lika stora biffar. De ska bli ungefär 2 cm tjocka. Lägg biffarna på en tallrik eller liknande och sätt in dom i kylen i 30 minuter.

Hetta upp lite olja i en stor stekpanna på medelvärme. När pannan är varm stek i ca 10 minuter eller tills dom är genomstekta och gyllenbruna. Vänd efter halva tiden.

Tvätta salladen och tomaterna. Skär tomaterna i tunna skivor.

Vill du steka på hamburgerbrödet gör du det, men det behövs inte. Ta bottenbrödet. Häll på en rejäl klutt med ketchup. Lägg på din burgare. På med ett par skivor tomat. Därefter sallad, några korianderblad och slutligen lägger du på brödlocket.

Servera med en fräsch och god sallad eller varför inte lite pommes.

Jättegod veganburgare.

Jamie Olivers veganburgare i matberedaren

 

Jamie Olivers veganburgare

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This