Det här är den godaste chokladmousse jag ätit någon gång. Lite inspirerad av rawfood tillagning. Lagom söt, riktigt krämig, inte för mycket chokladsmak och en aning fruktig ton. En liten bit av himmelen helt enkelt. Inget krångel och konstigheter heller för den delen. Allt ner i en matberedare och så är det klart på nolltid.

Antal portioner: 2

Chokladmousse

2 avokados
ca 14 dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
kakao
1 dl vispbar sojagrädde

Ta fram matberedaren/stavmixern. Gröp ur avokadorna och lägg i matberedaren. Häll på kakao beroende på hur mycket choklad smak du vill ha. Jag har aldrig varit överförtjust i för stark kakaosmak så jag nöjde mig med ca 1,5 msk men det går att ha mer än så om du vill det. Ta en matsked kokosolja och häll i matberedaren. Kärna ur dadlarna och sen ner i matberedaren med dom också. Mixa tills du fått en slät fin kräm.

Vispa sojagrädden. Ta 3/4 och rör ner i chokladmoussen. Rör om försiktigt så det blandar sig. Spar resterande del till att toppa moussen sen. In med allt i kylen i 30 minuter så det får stelna till lite grann.

Servera med grädde och någon frukt. På bilden använde jag banan men det går att använda jordgubbar, blåbär, hallon, kiwi eller vad du nu har hemma.

Det här fick bli pricken över i:et till kvällens middag.
Först Krämig morots- och sötpotatissoppa tillsammans med Smörrebröd á la vego. Vilken kväll. Man äter verkligen gott som vegan tro inget annat.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This