Inte ens en kebab behöver man leva utan som vegan. Här kommer en helvegetarisk kebabtallrik när du känner dig sugen. Måste säga att jag var lite skeptisk innan jag provade Veggokökets kebab. Visst om man bara äter kebaben rakt av så känner man att det inte är kött även om konsistensen är rätt lika. Tillsammans med övriga ingredienser så är det verkligen inte lätt att avgöra om det är köttkebab eller vegankebab. Riktigt gott och mumsigt blev det.

Helvegetarisk kebabtallrik

Pommes (Felix Criss Cut)
Vegan kebab från Veggoköket
Salladsblad
Rödlök
2 Tomater

Värm pommes och kebaben i ugnen. Salta pommes när dom är klara. Lägg upp på en tallrik tillsammans med kebaben. På med salladsblad, strimlad rödlök och tomatklyftor. Servera med kebabsåsen nedan.

Kebabsås

1 burk Oatly iMat Fraiche
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk persilja
salt
peppar

Lägg i alla ingredienser i en matberedare. Kör tills du fått en fin sås. Låt stå kallt i 15-20 minuter i kylskåpet så att smakerna hinner sätta sig.

Helvegetarisk kebabtallrik

 

Kan verkligen rekommendera denna produkt från Veggoköket i Västerås som lagar alla vegancharkprodukter för hand. Jag köpte dock min förpackning på Tantens Gröna Skafferi och jag lär definitivt köpa kebab där igen.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This