Här kommer en Hawaiiburgare som inte går av för hackor. Riktigt smarrig och god. Ananasen och touchen av kokossmak från kokosoljan är pricken över i:et tillsammans med den lite kryddigare Chiptole mayon. Mums!

Hawaiiburgare

Fry’s Chicken Style Burgare
Hamburgerbröd
Mayo Chipotle – Astrid och aporna
Sallad
Tomat
Gul lök
Ananas
Ketchup
Kokosolja

Skala och skiva löken. Stek den på mellanvärme tills den blir mjuk och lite gyllenaktig. Skär tomaten i halv cm tjocka skivor och stek den också tillsammans med ananasen. Stek burgarna 8 minuter i kokosolja. Vänd dem med jämna mellanrum. När du är klar kan du steka på bröden också lite snabbt så att dom får lite yta. Stek dom inte för länge bara.

Lägg bottenbrödet på en tallrik. Ringla över lite Mayo Chipotle. Lägg på sallad. Därefter stekt lök. På med burgaren. Toppa den med stekt tomat och ananas. Häll lite ketchup på undersidan av toppbrödet och lägg på det sen som ett lock.

Servera med klyftpotatisen nedan och du kommer få en riktigt god burgare.

 

Klyftpotatis med morötter

10 potatisar (gärna Amandine)
2 morötter
salt
svartpeppar
rosmarin
olivolja

Skala potatisen och skär dem i klyftor. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Skala morötterna och skär dem i lagom långa stavar. Salta, peppra och strö över lite rosmarin. Ringla över lite olivolja och rör sedan om ordentligt med händerna så att att alla rotsaker får krydda och olja på sig.
Kör in formen i ugnen på 215 graders värme i ungefär 60 minuter. Ett tips är att köra på grilläget sista 5-8 minuterna för att dom ska få riktigt fin färg.

Hawaiiburgare med klyftpotatis

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This