Någon gång kommer dagen när jag lämnat mitt sista andetag bakom mig och ridån går ner. Livets skådespel är över. Då det är dags att lägga alla mina olika masker och skepnader som jag använt under livet på hyllan. Föreställningen är slut och alla kan gå hem. Då är dagen här då jag övergår från att leva till att bli ännu en siffra i statistiken. Kanske blir det imorgon eller så dröjer det 50 år till. Kanske kommer du att sakna mig, eller så märker du inte ens att jag är borta. Har jag möjligen lyckats lämnat kvar några positiva eller motiverande avtryck i form av tankar och minnen i ditt huvud eller är jag som luft för dig? Oavsett vad du kommer att tycka om mig efter jag är borta så hoppas jag att jag på något sätt lever vidare i ditt medvetande och att jag förknippas med någon form av positivitet. Jag hoppas att någon saknar mig när den dagen kommer. Kanske blir allt bara svart som när man somnar in om natten, eller så öppnar sig en helt ny dimension att utforska. Det kan en inte veta. Det får visa sig och är inget att behöva gå runt att grubbla på.

En sak vet jag i alla fall. Har du inte bemödat dig med att lära känna mig eller hålla kontakten med mig nu när jag lever så behöver du heller inte sörja mig eller komma och ta farväl när jag är borta. Det är här och nu jag lever. Det är nu jag behöver din vänskap, din omtanke, din hjälp, din respekt, dina ord, din tröst och din famn. Det är nu du behöver få mig att skratta eller gråta. Helst det förstnämnda.

En sak kan jag lova dig. Till mitt sista andetag kommer jag att kämpa för alla djurs rättigheter och att värna om att de ska ha det bra. Kämpa för att mänskligheten ska förstå att det är dags att sluta att skada, förtrycka, utnyttja och äta dessa oskyldiga individer som inte gjort dig något som helst ont. Få ett slut på grymheten. Kämpa för att folk ska öppna ögonen och se hur djuren faktiskt skadas och lider av människans beteende.

Vill du hedra mig när jag är borta så kom inte dragandes med några sketna blommor eller tårar. Gör något konkret men gråt för fasiken inte och be definitivt inte till någon fjantig obefintlig gud. Jag vill inte ha någon begravning. Möjligen en liten minnestund och definitivt en rejäl fest efteråt. Var glada, drick, ät, dansa och sjung och minns mig resten av era liv. Vill du hedra mig så ge pengar till djurrättsarbetet. Organisationer som  Djurrättsalliansen, Sea Shepherd, Djurens Rätt eller Vegan Legion är bra alternativ. Ge pengar så att de kan fortsätta arbetet med att hjälpa djuren. Eller varför inte en punktinsats och ge en slant till någon fristad för djur. Du kan även överväga att själv hjälpa ett eller flera djur genom att adoptera någon som behöver din hjälp. Ännu bättre är det förstås om du den dagen tar över stafettpinnen och började kämpa för djuren och/eller bli vegan. Det skulle göra mig stolt och glad. Det allra bästa vore så klart om du valde att redan nu, medan jag andas, att ställa dig vid min sida och börja kämpa tillsammans med mig istället för att motarbeta mig.

Självklart är alla djur välkommen på min minnesstund när den dagen är kommen.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This