Min syster Cissi bjöd på vegansk äppelkaka och det måste nog vara den godaste äppelkaka jag någonsin ätit tror jag. Cissis goda äppelkaka är en riktigt smarrig och mumsig äppelkaka som passar som efterrätt, som fika eller när det ska vara lite festligare. Ät som den är eller servera med vaniljsås, glass eller vispad vegogrädde.

Cissis goda äppelkaka

100 gr Carlshamns mjölkfria maragarin
2,6 dl strösocker
1,5 tsk kanel
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2,5 dl Oatly iMat grädde
3 äpplen (gärna syrliga)
mannagryn eller ströbröd

Sätt på ugnen och ställ in 175 graders värme. Blanda 4 msk socker med 1,5 tsk kanel i en liten skål. Ställ sen undan så länge. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Smält smöret. Blanda sedan ner margarinet i bunken växelvis tillsammans med grädden. Rör tills du får en slät och fin smet.

Tag en ugnsform. Smöra formen. Använd mannagryn eller ströbröd för att ströa formen. Häll i smeten i den ströade formen. Skala äpplena och gör små klyftor. Doppa klyftorna i socker- och kanelblandningen och tryck sedan ner dem i kaksmeten.

Grädde i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Servera Cissis goda äppelkaka tillsammans med lite tofuglass, oatly vaniljsås eller vispad vegogrädde. Den går också utmärkt att äta som den är utan något tillbehör. Riktigt god och mumsig kaka.

Cissis goda äppelkaka

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This