En av mina favoritbutiker, Tantens Gröna Skafferi i Håga utkanten av Uppsala, har byggt om och infört ett nytt lösvikt system för bönor och linser. Räknade inte hur många det var men det var säkerligen någonstans mellan 30 och 40 olika sorter av bönor och linser. Det ska bli spännande att botanisera och testa de olika sorterna. Kan nog generera en hel del roliga, intressanta och trevliga recept här på sajten.

I första anblicken verkade det riktigt smidigt att kunna plocka ihop sina egna påsar med bönor och linser. Perfekt med tanke på att det är en av de basvaror jag använder mig av i min matlagning. Jag ska göra ett nytt besök där i dag och se vad som erbjuds och se om jag får några idéer till maträtter jag kan tillaga och lägga upp här. Sist jag var ner så fick jag några spontana idéer som jag ska se om jag kan utveckla vidare.

Har du vägarna förbi Uppsala så är Tantens Gröna ett ställe du bör besöka. De har ett stort urval av ekologiska och fairtrade produkter. Ett himmelrike för dig som är vegan eller vegetarian, eller bara bryr dig om att handla ekologisk kvalitetsmat.

Du hittar deras onlinebutik här: www.tantensgrona.se

Eller om du vill besöka butiken så hittar du dem på:
Hågavägen 190, 752 63 UPPSALA

Tantens Gröna - Bönor och linser

Ta del av vårt nyhetsbrev

Få information om uppdateringar, recept, tips på produkter och annat smått och gått rakt ner i din mailbox.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This