Vegobullar i lingonsås

  1. r_vegobullar
  2. vegobullar_bild

Vissa dagar orkar man inte laga allt från grunden. Då är det perfekt att ta till något som går fort att laga. I detta recept använder jag mig av Anammas Vegobullar som jag tycker är riktigt goda. Dessa vegobullar har blivit något av en basvara som jag försöker att jämt ha i frysen.

Vegobullar i lingonsylt

3-400 gr Anamma Vegobullar
1 stor gul lök
5 msk lingonsylt
salt
vitpeppar
Carlshamns margarin  (till stekningen)
2,5 dl Oatley matlagningsgrädde
1 dl sojamjölk
vetemjöl (till redning)
vatten (till redning)

Tillagning

Skala löken. Skiva den i skivor. Fräs den på medelvärme tills den börjar mjukna. Lägg i vegobullarna och stek allt tillsammans. När allt är färdigstekt så har du i lingonsylten, matlagningsgrädden, sojamjölken, salt och vitpeppar. Rör om och låt puttra på en stund.

Gör redningen genom att blanda ett par matskedar vetemjöl med en halv deciliter vatten. Rör om. Det ska vara en tjock men flytande redning utan klumpar.

Häll i den i stekpannan och rör om. Låt puttra vidare någon minut. Skulle såsen bli för tjock ha i lite vatten eller sojamjölk och rör om. Blir den för tunn ha i lite mer redning.

Servering

Serveras förslagsvis tillsammans med kokt potatis, rårivna morötter och en klick lingonsylt.

vegobullar_bild

Dela detta:

0
Shares
Posted in: