Syltad rödlök

Underbart gott. Passar perfekt som tillbehör till dina bönbiffar, grönsaksbiffar, potatissalladen eller vad du nu väljer att äta. En fräsch och god smak.

Ingredienser – Syltad rödlök

3 rödlökar
2 dl ättika 12%
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
1 msk salt
Skala rödlöken och skiva den i tunna fina skivor. Lägg ner i en burk.

Tag en kastrull och koka upp ättika, vatten, socker och salt. Koka på medelvärme och rör om då och då så att sockret och saltet löser upp sig och att det blir en fin lag.
Häll sen lagen i burken över löken. Se till att löken täcks. Låt svalna. När burken är kall ställ in den i kylen. Låt stå mellan 12 och 24 timmar så att den får dra till sig.

Serveras med fördel som tillbehör till dina maträtter.

syltad_rodlok

Dela detta:

9
Shares
Posted in: