Stekta auberginer med sallad och quinoasalsa

En enkel och snabblagad middag som smakar riktigt bra. Den krispiga salladen, den heta salsan, den goda broccolin och så biffar av auberginer som smälter i munnen. Lite äppelmos för att få lite sötma. Mumsigt och gott.

Sallad

Blandade salladssorter
Riven morot
Purjolök
Skivad grillad paprika
Majs

Riv, skär och hacka ingredienserna och blanda i en bunke.

Het salsa med Quinoa

Koka 1 dl quinoa med lite buljong i 15-20 minuter. Blanda den med en GoGreen Salsa och lite Thai Sweetchili.

Stekta auberginer

1 aubergine
kryddor av valfri sort
salt och peppar

Skala och skiva auberginen i 1-1,5 cm tjocka skivor. Pensla varje skiva med olivolja och krydda sedan med salt, peppar, cajunkrydda, chilipeppar och paprika. Stek skivorna tills dom får yta och mjuknar lite. Uppskattningsvis medelvärme i 5-10 min.

Allt sammans serveras med kokt broccoli och en klick äppelmos.

r_aub_green2

Dela detta:

10
Shares