Spenatsoppa

Smakrik, mättande och nyttig soppa. Går snabbt och laga och smakar riktigt bra. Ät den gärna med lite gott bröd som tillbehör.

Antal portioner: 2

Ingredienser
3 potatisar
1 halv lök
150 gr babyspenat
1 msk Lantbuljong – Reneé Voltair
vitpeppar
0,75-1  liter vatten
rapsolja eller kokosolja (till stekningen)

Hacka löken och fräs den i en kastrull. Skala och tärna potatisarna. Låt dom fräsa med löken ett tag. Strö över lantbuljongen. Det behövs inget salt då buljongen är salt i sig. Slå på vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Lägg i bladspenaten och låt den koka med ett tag mot slutet. Häll allt i  en matberedare och mixa till en jämn och fin soppa. Häll tillbaka i kastrullen och låt den puttra någon minut till. Servera sen soppan.

Dela detta:

0
Shares