Smörgåstårta

Här kommer receptet på den godaste smörgåstårta jag någonsin lagat. Självklart är den veganvänlig. Trots att jag lagat traditionella smörgåstårtor tidigare på den tiden jag åt animalier måste jag säga att denna slår dessa med hästlängder. Jag skriver inte mängden då det beror på hur mycket smörgåstårta du vill göra. Det ska vara ordentligt med smet varje lager så att det inte blir torrt.

Ingredienser

Jättefranska
iMat Fraiche
Coctailbär (konserv)
Soltorkade tomater i olja
Svarta oliver (gärna urkärnade)
Lysekils vegetarisk kaviar på tub
Tångkaviar (röd)
Rödlök
Dill

Plus valfri garnering
Jag brukar köra med salladsblad, tomat, gurka, tångkaviar (svart), violife ost (rökig) och vindruvor.

Tillagning

Börja med att göra i ordning fyllningarna.

Fruktröran – Mixa coctailbären till en slät smet.
Skagenröran – Mixa samman vegetarisk kaviar, tångkaviar (röd), iMat Fraiche, rödlök och dill.
Tomatröran – Mixa samman soltorkade tomater med oljan, oliver och iMat Fraiche.

Tag en bricka eller plåt.

Första lagret
Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut första lagret. Eventuella glipor mellan brödskivorna fyller du i så fall med små bitar av de bortskurna kanterna. Bred på fruktröran. Se till att det blir ett rikligt lager och att allt täcks.

Andra lagret
Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut andra lagret. Eventuella glipor mellan brödskivorna fyller du i så fall med små bitar av de bortskurna kanterna. Bred på skagenröran. Se till att det blir ett rikligt lager och att allt täcks.

Tredje lagret
Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut tredje lagret. Eventuella glipor mellan brödskivorna fyller du i så fall med små bitar av de bortskurna kanterna. Bred på tomatröran. Se till att det blir ett rikligt lager och att allt täcks.

Fjärde lagret
Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut fjärdelagret lagret. Eventuella glipor mellan brödskivorna fyller du i så fall med små bitar av de bortskurna kanterna. Bred på fruktröran. Se till att det blir ett rikligt lager och att allt täcks.

Topplagret
Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut sista lagret. Eventuella glipor mellan brödskivorna fyller du i så fall med små bitar av de bortskurna kanterna. Täck tårtan med iMat Fraiche (eller åtminstone toppen).

Täck med folie och ställ in i kylen helst minst 14 timmar. Den behöver stå till sig.

När smörgåstårtan stått till sig så är det dags att garnera, servera och njuta av en god smörgåstårta.

smorgastarta2

Dela detta:

0
Shares
Posted in: