Rulltårta

  1. r_rulltarta

Denna rulltårta bakade min syster som efterrätt sist vi träffades. En riktigt god och lite krämig rulltårta som var allt annat än torr och självklart 100% vego. Den smakade så himla bra och passade verkligen med jordgubbar och vispad sojagrädde. En kanongod efterrätt var det. Tyvärr fick jag inte någon bild på själva efterrätten.

Rulltårta

3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g Carlshamns mjölkfria margarin
2 dl ekologisk matbas havre (eller annan havremjölk)
jordgubbssylt (eller någon annan sylt du gillar)

Värm upp margarinet och havremjölken i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke (vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker). Häll sedan i den uppvärmda mjölken och vispa. Ta en en djup plåt och lägg i bakplåtspapper. Häll sedan i smeten i formen.

Grädda 5 minuter i ugnen på 250 graders värme.

Sockra ett bakplåtspapper. Vänd upp kakan på pappret. Smeta på sylt och rulla i hop till en rulle.

Servera en skiva rulltårta med lite vispad sojagrädde och jordgubbar.

Dela detta:

14
Shares