Rödbetsrulle

En färgglad rödbetsrulle som passar såväl till vardags som till festligheter. Lika god som färgglad. Smak av rödbeta och pepparrot.

Ingredienser till rödbetsrulle

1 burk Kidneybönor
12-14 skivor inlagda rödbetor
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk kapris
1 morot
riven pepparrot
1-2 dl ströbröd
en rulle smördeg
salt & vitpeppar

Tillagning

Sätt på ugnen på 200 gr (eller annan temperatur beroende på vilken smördeg du använder dig av).

Häll bort vattnet från bönorna och lägg ner dem sen i en matberedare. Skala och lägg i vitlöksklyftorna, rödbetsskivorna, kaprisen, salta och peppra. Smaksätt med önskad mängd pepparrot. Häll på ströbröd. Mixa till en slät smet.  Skala och riv moroten. Vänd ner den rivna moroten i smeten. Låt smeten stå några minuter så att ströbrödet hinner svälla. Om smeten är för lös blanda i mer ströbröd.

Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg på smeten på ena långsidan av smördegen. Fördela så det blir jämt men lägg inte för långt ut på kanterna. Rulla ihop till en rulle. Knip ihop ändarna så att smeten blir väl försluten. Grädda sedan i ugnen tills smördegen är klar.

Låt svalna då det blir lättare att skära fina skivor av rullen när den börjar bli sval.

Servering

Servera med t ex ris och gröna ärtor, en sallad och en kall senap- och pepparrotssås. Eller varför inte lite Hasselbackspotatis? Använd fantasin beroende på tillfället.

rodbetsrulle2

Dela detta:

14
Shares
Posted in: