Potatis- och purjolöksoppa

Fräsch och härlig potatis- och purjolöksoppa. Enkelt att göra. God att äta.

Potatis- och purjolökssoppa
4 port

1 purjolök
13-14 potatisar (ca 1 kg)
1 msk oregano
1 msk timjan
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
14 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
En nypa salt, peppar
Några nypor solroskärnor och pumpakärnor

Skala och skiva potatisen, fräs lätt i stekpanna med oregano och timjan i vegetabiliskt margarin eller olja. Hacka och tillsätt lök, vitlök och purjolök och fräs lätt några minuter till. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan i mixer, matberedare eller handmixer. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rostade solroskärnor och pumpakärnor. Servera med bröd eller brödkrutonger.

Dela detta:

3
Shares
Posted in: