Om oss – Vegoliv

VEGOLIV är för dig som är vegan/vegetarian eller som är nyfiken på att veta mer kring det. Jag värnar om oskyldiga försvarlösa djur som vi inte tycker ska utnyttjas eller dödas. Jag vill leva ett snällt, nyttigt liv utan att göra det på bekostnad av andra individer och arter. Jag som skriver här är Stefan Lindgren. Vill du också vara med och bidra med texter och bilder så är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

De produkter jag tipsar om är produkter jag själv gillar och använder. Sajten är inte sponsrade av någon och får inte betalt för att hylla eller dissa något. Jag vill bara hjälpa till så att du hittar bra och goda produkter.

Jag gör det här helt ideellt och har som målsättning att aldrig ta en krona personligen från mitt djurrättsarbete. Vart enda öre går till att hjälpa djuren och djurrättsrörelsen. Vill du hjälpa till? Du kan nå mig på stefan@vegoliv.se

Vem står bakom sajten?

STEFAN LINDGREN
jagJag hade fel. Jag har varit köttätare  i 40 års tid. Ätit  kött i stora mängder och lagat de godaste kötträtterna man kan tänka sig. Med tiden har jag känt att något inte står rätt till så jag beslutade mig för att ärligt ta bort skygglapparna och öppna sinnena för en stund och  tänka logiskt och förnuftigt och försöka förstå varför jag känt att något varit fel. Öppna mig för annan information. Jag lovade mig själv att inte låta mig förblindas av traditioner, vana, smakerna eller att det kändes tryggt och bekvämt att låta allt vara som det varit.  Det tog inte lång stund att inse att jag inte har någon rätt att förtrycka, döda eller utnyttja andra arter bara för mina egna egoistiska ändamål. När jag för en kort stund gjorde mig själv mottaglig var det ett snabbt och enkelt beslut som jag inte ångrar för en sekund. Det var ett eget aktivt beslut. Jag kan ärligt erkänna att jag hade fel tidigare. Att utnyttja djur är helt fel väg att gå. Det är inte rätt att döda och förtrycka andra arter.

På en enda dag ändrade jag min livsstil. Det kan vara ett av de bästa besluten jag någonsin fattat. Numera är jag vegan (eller 100% vego som jag föredrar att kalla det) och djurrättsaktivist. Något jag trivs med. Kan inte ens tänka mig ett liv igen där jag äter något från djuren. Har aldrig ätit så mycket god mat som nu och mått så bra, och jag kan också äta allt med gott samvete. Livet har blivit roligt igen. Jag kan verkligen rekommendera att du tar dig en funderare och tänker över vad det egentligen innebär för dig själv och för djuren om du äter animaliskt. Var ärlig mot dig själv och andra.

Mitt främsta skäl till att inte äta animaliska produkter är självklart för att jag anser att vi människor inte har rätt att utnyttja och döda andra arter, något som är helt och hållet onödigt och bara orsakar enorma lidanden. Våra kroppar är 100% anpassade för att äta växtbaserad föda. Som om inte det räckte så får man hälsoaspekten och miljöaspekten på köpet. Jag hoppas att denna sida kan leda till att du också väljer att bli 100% vego (ifall du inte är det redan).

Med den här webbplatsen vill jag belysa min syn på veganism, djurens rättigheter och lika värde, dela med mig av glädje, tips och råd, visa på goda recept du kan laga, att djur lider m m. Jag kommer aldrig att påtvinga någon min livsstil utan valet är helt och hållet ditt (även om jag hoppas och tror att du med logik och sunt förnuft ska komma in på samma väg som mig och många andra). Jag dömer inte heller någon person, du har rätt att tycka och tänka precis som du vill även om jag inte kan hålla med dig på alla punkter. Alla har sina egna värderingar i livet. Men använd dig inte av djuren för att det är något du är van att göra. Prova att byta plats på dig och djuren i tanken och se det från den andra sidan. Först därefter kan du ta ett ärligt och seriöst beslut hur du vill äta.

Bor i Uppsala. Till vardags jobbar jag med webbutveckling, layout och design samt som kulturentreprenör. Jag har 2 fantastiska kollegor (Jimmy Bergwall och Kent Wennman). Jag älskar allt som är kreativt så som matlagning, skriva, fotografera, filma, skriva manus, rita & teckna, programmera samt skapa musik.

Du kan nå mig på stefan@vegoliv.se

Forever vegan 

Var snäll mot djuren!

tat1  tat2