Morotsbönbiffar – snabba och enkla att laga

Smakrika biffar som du kan använda till många olika rätter. Smakar bra och är väldigt enkla att laga. Kombinera gärna med en couscous, bulgur eller råris. Gärna med en god sallad till.

Morotsbönbiffar

1 burk Kidney bönor
1 burk Burlotti bönor
1 stor morot
2 scharlottenlökar
3 klyftor vitlök
salt
vitpeppar
färsk basilika
ströbröd
sesamfrön

Tillagning

Riv moroten och lägg ner i en matberedare. I med resten av ingredienserna (utom ströbrödet) och kryddorna. Mixa tills du får en slätt smet. Ha i ströbröd tills du får en tjockare deg som går att forma till biffar. Panera med sesamfrön. Stek biffarna på bägge sidor. Använd medelvärme, 5-6 minuter.

Att tänka på

Om du blöter händerna i kallvatten med jämna mellanrum medan du formar biffarna går det enklare.
Håll koll så du inte bränner sesamfröna på biffarna. Vänd biffarna lite då och då.
Gör inte smeten för lös då den då blir svårare att steka och hålla i hop formen. För att få den fastare använd lite mer ströbröd.

Servering

Du kan servera biffarna till nästan vad som helst. Couscous, bulgur, potatis, råris eller vad du nu föredrar. Funkar med en vanlig sallad också. På bilden nedan valde jag att servera med fullkorns couscous, en sallad med blandade salladsblad, tomat och rostade sesamfrön. Jag hade mayo med chipotlesmak till vid sidan om (men syns inte på bilden) och så klart morotsbönbiffar.

Morotsbönbiffar

Dela detta:

10
Shares
Posted in: