Lingonkaka – en riktigt god kaka

  1. Lingonkaka

Här kommer receptet på en riktigt god lingonkaka som väldigt många visat sin uppskattning över.

Lingonkaka

Kakbotten

4,5 dl vetemjöl
175 gr Carlshamns mjölkfria margarin
1 msk bakpulver
1,5 dl socker
1,5 tsk No Egg (eller annat äggsubstitut)
3 msk vatten

2 dl Lingonsylt

Toppingen

2 dl havregryn
75 gr Carlshamns mjölkfria margarin
1 dl socker
0,5 tsk vaniljpulver

Blanda ingredienserna till kakbotten i en matberedare eller jobba med händerna tills du fått en fin och jämn kakdeg. Tryck ut kakdegen i en form (20 x 30 cm). När du fått degen kakdegen jämn tjockt i formen brer du lingonsylt över den.

Nu är det dags att lägga på toppingen. Smält 75 gr margarin. Blanda havregryn, socker och vaniljpulver. När margarinet smält rör du ner det i havregrynsblandningen. Fördela toppingen över kakan.

Grädda lingonkakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

Dela detta:

0
Shares
Posted in: