Chili con vego

Chili con vego eller om man nu ska kalla den Chili sin carne är frågan. Detta är en rätt jag gillar och som passar som vardagsmat. En härligt god chili con carne som är djurvänlig och vego. Detta blir en stor gryta. Går bra att frysa in.

Ingredienser

300 gr vegofärs från Anamma
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 chilifrukt
2 burkar passerade tomater
ketchup
sweetchilisås
2-3 msk bjäst (inte nödvändigt om du inte har någon hemma).
örtsalt
1 paprika (röd eller gul)
vitpeppar
färsk basilika (går med torkad också)
färsk oregano (går med torkad också)
1 burk vita bönor
1 burk kidneybönor
chilipeppar

Tillagning

Hacka chilin och tärna paprikan.. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs paprikan, chilin och löken i en stekpanna med lite olja (medelvärme). Efter någon minut har du i vegofärsen och steker 2-3 minuter. Häll på passerade tomaterna, bönorna, sweetchilisås och ketchup. Krydda efter behag med saltet, vitpepparn och örterna och chilipepparn. Vill du ha en starkare smak har du i mer chilipeppar och sweetchilisås tills du är nöjd. Smaka av med jämna mellanrum.

Låt puttra på 10-15 minuter.

Servera med ris, couscous, bulgur eller liknande. Lägg gärna på lite ruccola sallad.

chiliconvego2

Dela detta:

14
Shares
Posted in: